VARSÁNY VÁNDOR KUPA


speciális munkaverseny erdélyi kopók részére


A Varsány Vándor Kupát 2007-ben alapítottuk. Az ötlet abból indult ki, hogy a 2007. év elején megrendezett dunavarsányi nehezített vércsapa versenyen több erdélyi kopó is jó eredménnyel szerepelt. A Varsány Vándor Kupa célja, hogy minél több erdélyi kopó tulajdonos ismerje meg kutyája munkateljesítményét azzal, hogy részt vesz a nehezített vércsapa verseny szabályaitól csak a csapa korában (12 órás nyom) illetve hosszában (600 m) eltérő megmérettetésen és így kedvet kapva, kutyáját tovább trenírozva a vércsapa és nehezített vércsapa versenyeken részt véve népszerűsítse a fajtát és élvezze a közte és kutyája között kialakuló összhangot, melynek hasznos hatását a mindennapos kutyás életben is érezheti.


Az első helyezett egy vándor kupát kap, melyre a kutya és a felvezető neve is rákerül az évszám megjelölésével.
Az első három helyezett oklevelet és tiszteletdíjat kap.
2010. évtől a derby kategória győztese is díjazásra kerül.

Fenti díjakon kívül minden résztvevő az elért erdeményt tartalmazó oklevelet és emléktárgyat kap, továbbá a MEOE Erdélyi Kopó Klub tagjai által felejánlott különdíjak is kiosztásra kerülnek.

A verseny minden év júliusának első felében kerül megrendezésre. Azon minden erdélyi kopó részt vehet előkövetelmény és életkor megkötése nélkül!

Nevezés és információ:
Varga-Domboróczky Tímea
Varga Ferenc

2081 Piliscsaba, Levendula utca 1.
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 30 382 9574
2007. év: Mandulaházi Cankó "Lola" - Varga Ferenc I. díj 64 pont
2008. év: Eszterházi Vadűző Ambrus - Mándoky Eszter I. díj 76 pont
2009. év: Bükkaljai Vadűző Cenk - Balogh Eszter I. díj 76 pont
2010. év: Maros-Széki Hunor Rege - Sághy Melinda I. díj 76 pont


Go to top